Selasa, November 01, 2011

MPP UKMKL : Masalah Air Bertakung Di Kolej 4 - Selesai

Gambar 1 : Air yang melimpah di bahagian ruang tamu
Gambar 2 : Air yang bertakung di dalam tandas

Pada 8 oktober 2011, seseorang pelajar fakulti perubatan yang tinggal di salah sebuah rumah di k4 telah membuat aduan kepada saya mengenai air ang bertakung di bilik mandi yang berlanjutan selama seminggu tanpa baik pulih. Air ini telah melimpah sehingga ke ruang tamu menurutnya.

Saya telah mengadukan hal kepada pengetua supaya dia diambil tindakan untuk menyelasaikan masalah ini. Alhamdulillah pengetua telah mengajukan masalh ini kepada tuan bangunan tersebut. Pada 12 oktober kerana masalah masih tidak dapat di selesaikan, saya telah menghubungi pejabat KTSN iaitu Puan Hamidah untuk mengemaskini status masalah ini, dan mendapat info bahawa masalah ini akan di baiki keesokan hari, iaitu pada 13 oktober. 

Namun setelah bercakap sendiri dengan pekerja yang membaiki, katanya masalah ini dia tidak dapat selesaikan dan mencadangkan keada saya untuk mengajukan kepada tuan bangunan. Saya telah menghubungi Puan Hamidah mengenai masalah ini,dan beliau berjanji akan menyelasaikan masalah ini pada miggu hadapan. sementara itu saya telah mengusahakan perpindahan sementara pelajar-pelajar yang tinggal di rumah tersebut.

Pada 17 oktober 2011, Alhamdulillah masalah ini telah dapat diselesaikan oleh kontraktor.terima kasih kepada pihak pentadbiran kerana prihatin tentang masalah ini.


"Kebajikan Anda Tanggungjawab Kami"

"Ke Arah Fakulti Cemerlang"

Disediakan oleh :

Kamarul Hatem b Muhammad
MPP Fakulti Perubatan
Exco Biro Penerangan dan informasi
PMUKM 2010/2011