Rabu, April 10, 2013

5 MEI 2013 AYUH MAHASISWA TURUN MENGUNDI

     


Sebentar tadi Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPRM), YBhg. Tan Sri Dato' Sri Abdul Aziz bin Mohd Yusoff telah mengumumkan tarikh-tarikh penting menjelang PRU-13 di Putrajaya. Tarikh penting adalah seperti berikut:

Penamaan Calon  : 20 april
Pilihanraya ke 13 : 5 Mei 2013 (Ahad)
Mengundi Awal    : 30 April

     Pengumuman tarikh ini dibuat setelah ahli-ahli Panel SPR mengadakan mesyuarat khas bagi menentukan tarih-tarih penting tersebut. Tarikh yang dikeluarkan setelah pertimbangan banyak faktor antaranya, pertembungan dengan hari perayaan mana-mana agama yang terdapat di Malaysia dan ramalan cuaca daripada Jabatan Meteorologi.

       Ayuh, mahasiswa sekalian yang boleh mengundi , tempah tiket awal ke kampung halaman masing-masing  memudahkan urusan anda untuk mengundi 5 Mei nanti. PMUKM berharap pilihanraya ke-13 ini, adalah pilihanraya yang bersih dan mahasiswa sekalian dapat menentukan acuan pemimpin bagaimana yang dikehendaki serta layak untuk memimpin Negara  Malaysia pada masa akan datang. Anak muda penentu masa depan negara.

    Untuk Maklumat lanjut tentang PRU-13, anda boleh rujuk Page Pilihanraya Raya Umum 13 dan Portal Rasmi PRU-13.Sumber: Kosmo Online: SPR Tentukan Tarikh Pilihanraya Hari Ini.

AUTONOMI MAHASISWA MEREALISASI FALSAFAH VARSITI