Khamis, November 21, 2013

PMUKM BERSAMA MEP : KEBAJIKAN TANGGUNGJAWAB BERSAMA

21 November, UKM Bangi - Perjumpaan Presiden PMUKM, Saudara Mustapha Kamil Husen Abd Kadir dan Biro Kebajikan dan Khidmat Sosial PMUKM, Mohd Hafizi Bin Samsuari, Hasyimah binti Ibrahim  bersama wakil MEP Kolej. 

Antara yang hadir :
   1.     Rohana Binti Mat (Ketua Eksekutif Kolej Ibrahim Yaakub)
   2.     Atikah Hajar Binti Alawi (Ketua Eksekutif Kolej Tun Hussein Onn)
3 3.     Muhamad Farid Bin Ibrahim (Ketua Eksekutif Kolej Keris Mas)
   4.     Noor Fahmi Zaharuddin Bin Moktarudin (Ketua Eksekutif Kolej Burhanuddin Helmi)
   5.     Muhammad Najib Bin Mohd Amin (Ketua Eksekutif Kolej Ungku Omar)
6 6.     Tengku Muhammad Adiddudin Shah (Ketua Eksekutif Kolej Ibu Zain)
7 7.     Mohd Noor Shafique Bin A. Rahman (Ketua Eksekutif Kolej Rahim Kajai)

Perjumpaan ini adalah bertujuan untuk mengutarakan aduan permasalahan yang berlaku di kolej kediaman masing-masing. Ekoran daripada perjumpaan pertama Ketua Biro Kebajikan dan Khidmat Sosial, Mohd Hafizi Bin Samsuari bersama Timbalan Pengarah Jabatan Penyelenggaraan dan Pembangunan. Hasil pertemuan pertama tersebut, pihak JPP mengusulkan agar PMUKM menyelaraskan aduan secara menyeluruh dan tersusun.

Hasil perbincangan :

  • Kebanyakan wakil MEP mengadu permasalahan berkaitan isu infrastruktur, keselamatan mahasiswa, isu air, kerohanian dan masalah-masalah lain yang berkaitan.
  • Semua wakil MEP berharap agar aduan yang diajukan dapat diambil tindakan segera oleh pihak JPP melalui Biro Kebajikan dan Khidmat Sosial PMUKM. Mereka juga memberi harapan besar kepada wakil PMUKM agar dapat menjana satu penyelesaian yang sistematik.
Perjumpaan bersama MEP Kolej berakhir dengan baik dan hasil perbincangan akhir ini akan dipanjangkan oleh Biro Kebajikan dan Khidmat Sosial sendiri pada pertemuan kedua bersama Timbalan Pengarah Jabatan Penyelenggaraan dan Pembangunan.

Suara Anda Suara Kami 
Kebajikan Anda Tanggungjawab Kami


Biro Kebajikan dan Khidmat Sosial
::Bersama Mahasiswa Memacu Varsiti::