Isnin, Februari 23, 2009

Pm-ukm.blogspot memacu perubahan

Blog PM-UKM blogspot.com merupakan lidah rasmi 12 MPP Mahasiswa UKM dalam memberi penerangan kepada mahasiswa UKM berkaitan dengan proses demokrasi di UKM. Juga merupakan medium terbaik buat mahasiswa UKM untuk meluahkan segala persoalan berkaitan kebajikan dan keintelektuan kepada MPP Mahasiswa.

Sesuai dengan kebebasan bersuara (freedom of speech) yang dijamin oleh Perlembagaan kita, kelahiran blog ini adalah untuk memenuhi tuntutan massa mahasiswa yang mahukan perubahan dalam MPP kali ini.

Jika sebelum ini kita bersua di http://mpppromahasiswa.blogspot.com, maka kali ini kami tampilkan blog yang terkini yang lebih tepat dan padat dengan informasi-informasi yang diharapkan berguna buat seluruh mahasiswa UKM.

Justeru itu, kehadiran blog ini sebagai pemangkin kepada kebangkitan mahasiswa untuk melawan MPP sistem dan seterusnya memenangi Pilihanraya Kampus akan datang. Inilah masa untuk kembali kepada kebenaran dan menyingkirkan kepura-puraan dan ketakutan.

Dengan tema ’ Suara Anda Keutamaan Kami’, MPP mahasiswa seramai 12 orang iaitu :

MPP Umum - MOHD FAEZ BIN MAT ZIN
MPP Umum - HISYAMUDDIN BIN CHE ALI
MPP Umum - MOHD FIKAH BIN SANUSI
MPP- FUU PHOON KAR LIANG
MPP FFARMASI - MUHAMMAD HAFIZUL AMIN BIN KHALID
MPP FKAB - SARZLIANA BINTI SOAIDIN @ DJUHARI
MPP FPEND - MUHAMAD FAIZ BIN ISMAIL
MPP FPEND - AFFANDI BIN ABDUL RAHMAN
MPP FPI - MOHD IDRIS BIN MOHD YUSSOFF
MPP FPI - MAHFUZAN GADDAFI BIN MAHMUD
MPP - FPERUBATAN WAN NURUDDIN SHAH BIN WAN JOHAN
MPP - FST MOHD ARIF BIN MISROL

Berjanji akan membawa suara mahasiswa ke tempat yang sepatutnya. Mereka berjanji dan bertekad, akan menyuarakan segala permasalahan mahasiswa dan tidak akan bersikap meniskus apabila berhadapan dengan pihak pentadbiran. MPP Mahasiswa akan bersuara mengikut suara mahasiswa. Inilah Saatnya berbicara tentang perubahan.